• darkblurbg

Wie zijn wij en waar staan wij voor?

"Ieder mens heeft evenveel recht op deelname aan de samenleving." citaat Jessica Mouha 

Wij vinden het belangrijk en zijn ervan overtuigd dat ieder mens zijn/haar maatschappelijke bijdrage wil en kan leveren. Spreekt het werken op Zorgboerderij Pitteperk je aan? Je bent van harte welkom!

 

Wie kunnen wij van dienst zijn?

hulpboeren: Op Pitteperk kun je als hulpboer aan de slag. Als hulpboer werk je mee met het reilen en zeilen op de boerderij. Jouw talent staat hierbij voorop. Hou je van werken op een boerderij en heb je een indicatie voor dagbesteding? Neem dan contact met ons op of kom eens langs om kennis te maken. 

vrijwilligers: Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel op Pitteperk. Heeft u zin ons zorgteam te komen versterken. Wij hebben een vaste, trouwe en enthousiaste club van vrijwilligers. Zij zorgen net voor dat beetje extra aandacht en ondersteuning, zodat alles op een leuke manier kan blijven stromen. Zo ondersteunen zij ons in het halen en brengen van de hulpboeren, verzorgen van kooklessen, meehelpen op de boerderij, doen mee met een spelletje ‘mens erger je niet’ in de pauze etc. Ook helpen zij mee wanneer we een dagje uit gaan of wanneer we het jaarlijkse kerst- en paasdiner houden. Werkplezier staat hierbij voorop!

asielzoekers: Ons vrijwilligersteam wordt versterkt met asielzoekers en statushouders vanuit het AZC. Aanleiding hiervoor is het landelijke project 'Aan de slag!. Diverse organisaties, waaronder Gemeente Middelburg en SWM (Stichting Welzijn Middelburg) werken samen om asielzoekers en statushouders in de opvang duurzaam te betrekken bij vrijwilligerswerk. Op deze manier kunnen zij integreren in de maatschappij en hebben wat afleiding en wij zijn weer blij met wat extra hulp. Kortom: een win-win situatie en een mooi maatschappelijk initiatief waarin Pitteperk graag haar steentje aan bij wil dragen. Verblijf je op het AZC en heb je interesse neem dan contact op met SWM.

stagiaires: Pitteperk is een erkend leerbedrijf. Ben je op zoek naar een maatschappelijke of agrarische stageplaats? Neem dan vooral contact met ons op.